Vršački venac

Time passed:
3
3
4
4
Dana
2
2
3
3
Sat
0
0
8
8
Minuta
4
4
8
8
Sekundi

 

           Indonesia  Italia  Macedonia  Mexico  PeruRomania  Web-Srbija  Kompas35px

Počinje MFF "Vršački Venac" 2013.

16. Međunarodni festival folklora „VRŠAČKI VENAC“ 2013 biće održan u Vršcu od 15. do18. jula 2013. godine. Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Opština Vršac, Pokrajinski sekreterijat za kulturu i informisanje i Ministartvo kulture i informisanja RS. Zlatni sponzori festivala su Fondacija Hemofarm i Komercijalna Banka, a donatori Societe General banka, Fabrika vode „Moja Voda“ i „Vršački vinogradi“. Festival je i ove godine podržan od strane Kluba prijatelja Festivala koji čini izvestan broj manjih, ali ne i manje važnih sponzora. Organizator festivala je Kulturni centar Vršac.

Zbog teške finansijske situacije Festival ove godine traje tri dana i na njemu je učešće uzelo 12 ansambala iz 9 zemalja učesnica (umesto planiranih 18 ansambala iz 12 zemalja učesnica). Publici će se u tri festivalske večeri predstaviti ansambli iz Meksika, Indonezije, Turske, Makedonije, Bugarske, Belorusije, Mađarske i Rumunije, kao i četiri ansambla iz Srbije: „Branko Radičević“ iz Rume, „Ravangrad“ iz Sombora, „Svetozar Marković“ iz Novog Sada i „Raška“ iz Raške. U oficijalnom delu programa predstaviće se, takođe, i pet KUD-ova sa teritorije opštine Vršac: „Laza Nančić“, “Grozd“, „Petefi Šandor“ i „Lućaferul“iz Vršca, te „Sveti Sava“ iz Velikog Središta.

Festival će i ove godine biti obogaćen nizom interesantnih pratećih programa: Etno sajmom na Gradskom trgu (15 - 18. jula), Izložbom „Kosovski vez“ u Gradskom muzeju Vršac (15 - 21. jula), Izložbom fotografija „Vodič kroz banatske svatove“ u Kulturnom centru Vršac (16 - 21. jula), kao i Izložbom stripa u Gradskom muzeju Vršac (17. jula).

Vi ste ovde: Home Novosti Počinje MFF "Vršački Venac" 2013.
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa