Vršački venac

Time passed:
3
3
5
5
Dana
0
0
0
0
Sat
1
1
5
5
Minuta
5
5
2
2
Sekundi

 

           Indonesia  Italia  Macedonia  Mexico  PeruRomania  Web-Srbija  Kompas35px

Održana promocija 18. MFF "Vršački Venac" u konzulatu Srbije u Temišvaru

Juče je u konzulatu Srbije, u Temišvaru, sa početkom u 12.00 h, po rumunskom vremenu, održana promocija ovogodišnjeg festivala „VRŠAČKI VENAC“ koji će se održati od 10. do 13. jula ove godine.
Najpre se prisutnima obratio Generalni konzul, Lazar Manojlović koji je istakao dugu tradiciju festivala na kome je do sada učestvovalo oko 500 ansambala iz različitih krajeva sveta i pozvao je građane Temišvara da dođu u Vršac i uživaju u programu.
Direktorka festivala, Olga Petrov istakla je da iza manifestacije „Vršački Venac“ stoji kao pokrovitelj opština Vršac, da je organizator Kulturni centar i suorganizatori su: TO Vršac, Centar Millennium, Pozorište „Sterija“ i sve ostale kulturne institucije u gradu. Napomenula je da će ove godine učestvovati ansambli iz 10 različitih zemalja i da će svi programi na gradskom trgu počinjati od 20.00 h. U slučaju kiše festival se seli u Narodno pozorište „Sterija“. Predstavila je i prateće manifestacije: Izložbu kecelja iz Banata u Konkordiji, etno sajam u centru grada i kreativne radionice u Domu vojske.
PR ovogodišnjeg festivala, Ivana Markov Čikić predstavila je pojedinačno zemlje učesnice i njihove ansamle: Kolumbiju, ansaml: Fundasion Colombia Folklore, Meksiko, ansambl: Ballet Folklorico del Norte, Španiju, ansambl: Esbart Marbaleny, Rusiju, ansambl: Kozaci Azova, Hrvatsku, ansambl: Brod, Grčku, ansambl: Perea, USA, ansambl: WICI, Italiju, ansambl:Storici Sbandiatori delle Contrade di Cori, Rumuniju, ansambl: Timisul i Srbiju: ansamble: KUD Stanko Paunović , GKUD Laza Nančić i KUD Grozd.
Na konferenciji su prisutvovali predstavnici elektronskih, štampanih i internet medija: OPINIA TIMIȘOAREI, ORA DE ȘTIRI, NAŠA REČ, OFENSIVA, TIMIȘOARA EXPRESS, TIMISOARA WWW i BANAT LINK.

Vi ste ovde: Home Novosti Održana promocija 18. MFF "Vršački Venac" u konzulatu Srbije u Temišvaru
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa