Vršački venac

Time passed:
3
3
4
4
Dana
2
2
3
3
Sat
4
4
8
8
Minuta
3
3
6
6
Sekundi

 

           Indonesia  Italia  Macedonia  Mexico  PeruRomania  Web-Srbija  Kompas35px

Drugo festivalsko veče

Sinoć je održano drugo festivalsko veče, međunarodnog festivala folklora VRŠAČKI VENAC koje je ispraćeno snažnim aplauzima i ovacijama mnogobrojne publike na trgu u Vršcu. Nastupali su ansambli iz: Rusije, Meksika, Hrvatske, Italije i Srbije. Snažne aplauze dobio je KUD „GROZD“ nakon sjajnog nastupa i opravdao tradiciju negovanja folklornih igara u Vršcu. Najveći utisak od gostujućih anasmbala na publiku su ostavili Meksikanci ukoliko se može suditi prema jačini aplauza ali za njima ni malo ne zaostaju gosti iz Italije i Rusije. Već dve večeri ansambl iz Italije intrigira gledaoce svojim akrobatskim veštinama sa srednjovekovnim zastavama, a ruski ansambal pleni svojim šarmom, glumom i uigranošću. U sjajnom izdanju predstavili su se i gosti iz Hrvatske i vršački KUD „Petefi Šandor“.

Večeras od 20.00 h, se očekuje još bogatiji program i nastupiće, pored već pomenutih ansambala i gosti iz: USA, Kolumbije, Španije i Rumunije.

Na kraju će svi učesnici zajedno igrati Banatsko kolo, a oprostiće se od Vršca i festivala VRŠAČKI VENAC u ritmu Salse, na gradskom trgu, plešući zajedno sa publikom u kasnijim večernjim satima.

Vi ste ovde: Home Novosti Drugo festivalsko veče
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa