Vršački venac

Time passed:
2
2
0
0
7
7
Dana
1
1
0
0
Sat
5
5
6
6
Minuta
4
4
6
6
Sekundi

 

           Indonesia  Italia  Macedonia  Mexico  PeruRomania  Web-Srbija  Kompas35px

Održana promocija Festivala u Temišvaru

U generalnom konzulatu Republike Srbije u Temišvaru, 05.07.2016. godine održana je prezentacija 19. Međunarodnog festivala folklora „Vršački venac“ koji će se održati od 10. do 14. jula 2016. godine na velikoj bini u centru Vršca.


Na promociji su govorili Olga Petrov, direktorka festivala, Tatjana Vukelić, organizatorka ispred Kulturnog centra Vršac, kao i generalni konzul Lazar Manojlović.
U obraćanjima učesnika promocije istaknute su specifičnosti festivala „Vršački venac“ koji čuva i neguje ono što je najvrednije u bogatom fondu narodnih pesama i igara naših, ali i drugih naroda. Tokom proteklih izdanja festival je ugostio više od 500 ansambala koji su predstavljali kulturu i tradiciju zemalja sa pet kontinenata. Ove godine u okviru festivala učestvuju ansambli iz devet zemalja, a pored definisane programske koncepcije prati ga niz atraktivnih sadržaja poput etno-sajma (plasman suvenira i proizvoda etno karaktera), izložbi, radionica...
Bogata turistička i kulturna ponuda Vršca poznata je posetiocima koji dolaze iz rumunskih pograničnih oblasti sa Srbijom i privlači zapažen broj gostiju.
Na promociji je posebno istaknuta činjenica da je od ove godine „Vršački venac“ član Internacionalne organizacije CIOF pri UNESKO-u.

Vi ste ovde: Home Novosti Održana promocija Festivala u Temišvaru
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa